MARJAN BARLAGE

ARTISTIEK & REGIE

studeerde in 1999 af aan de regie/docentopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Na haar afstuderen heeft ze zich gericht op het ontwikkelen van professionele multidisciplinaire interculturele montagevoorstellingen over de actualiteit. Ze werkt altijd met een mix van professionele acteurs, dansers, muzikanten en jong talent. Haar voorstellingen tekenen zich door fysiek theater en actuele thema’s uit het leven van onze toekomstige generaties. Hiermee hoopt ze jonge mensen te interesseren voor elkaar, de maatschappij en kunst, hun empathisch vermogen te vergroten en een nieuw intercultureel theaterpubliek te genereren voor de toekomst. Specifiek voor haar werkwijze is dat ze altijd werkt vanuit het materiaal van de performers zelf. Van 2001 tot juli 2015 was ze huisregisseur en talentontwikkelaar bij Theatergroep DOX. Vanaf 2010 stuurt ze het TheaterTalentLab aan bij Stichting Buitenkunst. Daarnaast werkt ze als docent bij de hogeschool voor de kunsten van Amsterdam en Arnhem en heeft ze 2 trainingen ontwikkeld: Emoties vanuit het fysiek geheugen & Waarachtig spelen en geeft ze masterclasses montage in het veld. 

SASSAN SAGHAR YAGHMAI

CHOREOGRAFIE

studeerde in 1991 af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, afdeling dans. Sindsdien is hij werkzaam als danser, docent en choreograaf. Hij werkt nauw samen met spelers en dansers die afkomstig zijn uit alle lagen van de samenleving, zowel professionals als amateurs. Ondanks een strakke regie is zijn stijl rauw en ongepolijst en wordt gekenmerkt door humor, vitaliteit en kwetsbare chaos. Zijn voorstellingen zijn geëngageerd en gaan meestal over authenticiteit; de kracht van het individu versus de groep. Zijn stijl is multidisciplinair, cultureel divers en spreken een breed publiek van jongeren en volwassenen aan. Als danser werkte hij bij diverse gezelschappen als Shusaku Takeuchi en Les Ballets C de la B. Van 1991 tot 2015 maakte hij deel uit van de artistieke kern van Theatergroep DOX. Vanaf 2000 is hij intensief betrokken bij de AHK opleiding Theaterdocent als coach en vakdocent. Daarnaast geeft hij les op verschillende kunstvakopleidingen. 

KASPER SCHOLTEN

ARTISTIEK & EDUCATIE

studeerde af aan de HKU in 2010 als docerend theatermaker. Hij werkte o.a. als regie-assistent van René Pollesch voor de Volksbühne in Berlijn en als maker bij DOX. Hier heeft hij meerdere participatie projecten geregisseerd, waaronder drie voorstellingen met DOX, HKU en ROC Midden Nederland en het project Mozart Requiem Moves met vijf middelbare scholen, het Amsterdams Bach Consort en Collegium Delft in de concertzaal van TivoliVredenburg. Van 2012 t/m 2015 was hij Hoofd educatie bij DOX en heeft hij ervaring opgedaan met het opzetten en coördineren van educatieve projecten. Ook speelde hij in het verleden in diverse voorstellingen van Marjan en Sassan en heeft een rol vertolkt in de televisieseries "Van Jonge Leu en Oale Groond" en "ONM". Kasper maakt multidisciplinaire collage voorstellingen waarbij hij de focus legt op de verhalen van zijn spelers. Zijn voorstellingen zijn te omschrijven als actueel, kwetsbaar, dynamisch en met een schrijnend gevoel voor humor. Met zijn voorstellingen wil Kasper een wereld creëren waarin taboes niet bestaan en waarin de dagelijkse verwachtingspatronen van  elkaar scherp onder de loep worden genomen.

Samen wonnen zij in 2011 de Zilveren Krekel voor beste voorstelling La vie c'est drole bij DOX en in 2013 de Fentener van Vlissingen Cultuurprijs oeuvre DOX.

HILJE THIESCHEFFER

ZAKELIJKE LEIDING

Na een carrière als speler en regisseur heeft Hilje Thiescheffer in 1985 samen met Frances Sanders Theater het Amsterdamse Bos opgericht. Tot 2001 was ze daar werkzaam als zakelijk leider. Vervolgens werkte ze als zakelijk leider bij verschillende theater- en dansgroepen zoals; DOX, Leine en Roebana, Planet Junior Productions, Poldertheater en Speeltheater Holland. Daarnaast werkte ze een aantal jaren als onafhankelijk fondsenwerver en adviseur voor verschillende initiatieven; waaronder het Monsterverbond, Stella Den Haag, Lange Poten en de Keuken van 1870. In 2009 startte ze een samenwerking met Marco Kooistra hetgeen resulteerde in Artlupa belastingadvies en bedrijfscoaching. Sinds 2018 is zij de zakelijk leidster van IDTC.

 

BESTUUR ONBEZOLDIGD

JOS VAN DEN BORN

VOORZITTER

Voormalig directeur HOFtheater Raalte, voorzitter van Leergeld Salland (kinderen kans geven om actief aan de samenleving mee te doen), Secretaris van de Rotary Raalte, Lid PBO RTVOost, Fractievoorzitter PvdA in de gemeente Hellendoorn.

MARK GROOTINGS

PENNINGMEESTER

Global Incentives Advisor/Global HR Portfolio manager AKZO nobel

EMILIE VAN HEYDOORN

SECRETARIS

Adviseur Organisatie en Bedrijfsvoering, programma Diversiteit en Inclusie, bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap. Beleidsadviseur Diversiteit en Inclusie bij het Bijlmer Parktheater in Amsterdam. Freelance fondsenwerver voor o.a. Stichting Untold: Empowerment & Dance en Stichting We Are On The Move.Kunst- en Cultuurwetenschapper met afgeronde onderzoeken, zowel in Nederland als Curaçao waarbij gekeken werd naar etniciteit- en genderdiversiteit in het hoger- en basisonderwijs. Docent Gender, Etniciteit & Cultuurkritiek binnen het Media Studies Departement van de Utrecht Universiteit.

SASKIA GOLDSCHMIDT

BESTUURSLID

Schrijfster bij uitgeverij Cossee. Voorheen theaterproducent en projectontwikkelaar educatie voor o.a. Sonnevanck, Artemis, Wederzijds & Tropenmuseum.