ID IN DE KLAS

Een jaarlijks terugkomende 12+ voorstelling over actualiteit & identiteit  in de klas op scholen in Oost Nederland. Met deze voorstelling wil ID discussies aanwakkeren over maatschappelijke thema’s. De voorstelling wordt dicht op de huid gespeeld en gaat altijd samen met interactie, waardoor het publiek onderdeel wordt van deze ervaring. Deze ervaringen worden na de voorstelling met elkaar uitgewisseld door middel van een educatieve activiteit die gekoppeld wordt aan de voorstelling, bestaande uit bijvoorbeeld een workshop of een nagesprek. De voorstellingen worden gespeeld door stagiaires van MBO en HBO theater en dansopleidingen en autodidacten.

 

Voor boekingen en meer informatie klik hier.

ID COMMUNITY

Om jongeren buiten school en vanuit een ander perspectief dan het zijn van publiek kennis te laten maken met de podiumkunsten willen we multidisciplinaire en interculturele communityprojecten aanbieden. Dit doen we bij andere (culturele) instellingen en aan jongeren in de wijk, stichtingen, buurtcentra en AZC’s. Met deze projecten laat ID jongeren ervaren hoe het is om je op een creatieve manier  te uiten en op een andere manier naar elkaar te  kijken. En ook om alle inwoners van Deventer (en omstreken) mee te nemen in de belevingswereld van deze jongeren tijdens de opvoering in het ID festival in de Deventer Schouwburg .

Jongeren van 12 t/m 24 jaar krijgen bij ID community de kans om een persoonlijk verhaal te vertalen naar een theatrale performance en deze te presenteren tijdens het ID festival. Als deze kennismaking voor de jongeren smaakt naar meer, zal ID hen begeleiden in het vinden van een talentontwikkelingsplek bij culturele instellingen in de omgeving.

Meedoen als performer

Meedoen als instelling

ID FESTIVAL

Een festival in de Deventer Schouwburg door jongeren voor iedereen. Op dit festival krijgen jongeren uit de regio de kans om mee te werken aan een performance in het theater. De voorstelling van ID Community wordt getoond in de Deventer Schouwburg. Dit festival zet ID in om het theater toegankelijker te maken voor iedereen en het een plek te laten zijn waar je ieder moment gewoon naar binnen kan lopen. Ook de theatervoorstelling van ID zal in de toekomst onderdeel worden van de programmering van het ID Festival.