ID THEATRE COMPANY

IDTC is in 2016 opgericht en heeft zich daarna onder de vleugels van de Deventer Schouwburg genesteld om kunst & cultuur een grotere verbindende factor te laten zijn tussen mens & maatschappij. IDTC is een multidisciplinair (dans, spel, mime en incidenteel video, muziek, poppenspel) en intercultureel theatergezelschap door professionals over de actualiteit voor een nieuw cultureel divers publiek vanaf 12 jaar.

 

Identiteit en verbinding staan voorop. Identiteit van performers, makers & het publiek, zowel op maatschappelijk als op cultureel vlak. Verbinding met de jonge inwoners en culturele/maatschappelijke instellingen van Deventer, Overijssel & de rest van het land. We doen dit door middel van voorstellingen in het theater & educatie voor jonge mensen en community art door jonge mensen. IDTC bestaat uit een artistiek team & een organisatie met profs en gedreven jonge mensen met een wisselende voorstellingscast & crew.

MARJAN BARLAGE

ARTISTIEK LEIDER & REGIE

studeerde in 1999 af aan de regie/docentopleiding van de Toneelacademie Maastricht en maakt multidisciplinaire interculturele montagevoorstellingen over de actualiteit. Werkt altijd met een mix van professionele acteurs & dansers (muzikanten en jong talent). Haar voorstellingen tekenen zich door fysiek theater en actuele thema’s uit het leven van onze toekomstige generaties. Hiermee hoopt ze jonge mensen meer te interesseren voor elkaar, de maatschappij en kunst. Specifiek voor haar werkwijze is dat ze altijd werkt vanuit het materiaal van de performers zelf. Van 2002 tot 2015 maakte zij deel uit van de artistieke kern van Theatergroep DOX. Vanaf 2010 eigenaar TheaterTalentLab Stichting Buitenkunst. Daarnaast docent bij de hogeschool voor de kunsten van Amsterdam en Arnhem. Ze heeft 2 trainingen ontwikkeld: Emoties vanuit het fysiek geheugen & Waarachtig. Ze geeft ook masterclasses montage in het veld.

KASPER SCHOLTEN

ARTISTIEK & EDUCATIE

studeerde af aan de HKU in 2010 als docerend theatermaker. Hij werkte o.a. als regie-assistent van René Pollesch voor de Volksbühne in Berlijn en als maker bij DOX. Van 2012 t/m 2015 was hij Hoofd educatie bij DOX en heeft hij ervaring opgedaan met het opzetten en coördineren van educatieve projecten. Ook speelde hij in het verleden in diverse voorstellingen van de andere makers en heeft een rol vertolkt in de televisieseries "Van Jonge Leu en Oale Groond" en "ONM". Kasper maakt multidisciplinaire collage voorstellingen waarbij hij de focus legt op de verhalen van zijn spelers. Zijn voorstellingen zijn te omschrijven als actueel, kwetsbaar, dynamisch en met een schrijnend gevoel voor humor. Met zijn voorstellingen wil Kasper een wereld creëren waarin taboes niet bestaan en waarin de dagelijkse verwachtingspatronen van  elkaar scherp onder de loep worden genomen.

HILJE THIESCHEFFER

ZAKELIJKE LEIDING

Na een carrière als speler en regisseur heeft Hilje Thiescheffer in 1985 samen met Frances Sanders Theater het Amsterdamse Bos opgericht. Tot 2001 was ze daar werkzaam als zakelijk leider. Vervolgens werkte ze als zakelijk leider bij verschillende theater- en dansgroepen zoals; DOX, Leine en Roebana, Planet Junior Productions, Poldertheater en Speeltheater Holland. Daarnaast werkte ze een aantal jaren als onafhankelijk fondsenwerver en adviseur voor verschillende initiatieven; waaronder het Monsterverbond, Stella Den Haag, Lange Poten en de Keuken van 1870. In 2009 startte ze een samenwerking met Marco Kooistra hetgeen resulteerde in Artlupa belastingadvies en bedrijfscoaching. Sinds 2018 is zij de zakelijk leidster van IDTC.

SASSAN SAGHAR YAGHMAI

CHOREOGRAAF

studeerde in 1991 af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, afdeling dans. Sindsdien is hij werkzaam als danser, docent en choreograaf. Hij werkt nauw samen met spelers en dansers die afkomstig zijn uit alle lagen van de samenleving, zowel professionals als amateurs. Zijn stijl is rauw en ongepolijst en wordt gekenmerkt door humor, vitaliteit en kwetsbare chaos. Zijn voorstellingen zijn geëngageerd en gaan over authenticiteit; de kracht van het individu versus de groep. Hij werkt multidisciplinair, cultureel divers. Als danser werkte hij bij diverse gezelschappen als Shusaku Takeuchi en Les Ballets C de la B. Van 1997 tot 2015 maakte hij deel uit van de artistieke kern van Theatergroep DOX. Vanaf 2000 is hij intensief betrokken bij de AHK opleiding Theaterdocent als coach en vakdocent. Daarnaast geeft hij les op verschillende kunstvakopleidingen. 

Samen wonnen Marjan, Kasper en Sassan in 2011 de Zilveren Krekel voor beste voorstelling La vie c'est drole bij DOX en in 2013 de Fentener van Vlissingen Cultuurprijs oeuvre DOX.

MARLEEN HENDRICKX

DANSER

Na twee jaar Fontys dansacademie Tilburg, verwisselde Marleen haar opleiding voor Theater-, Film- en Televisiewetenschap in Utrecht, waar ze haar bachelorsdiploma behaalde. Ze miste het dansen te erg en is een half jaar gaan trainen bij Peridance Centre in New York. Ze stond in de DOX-voorstellingen Nachtparade, I HAVE A DREAM en Ultranormaal (met 155) en in ID en FAIR! van IDTC. Haar dansstijl is te omschrijven als energiek, krachtig en expressief. Ondertussen is ze zich ook als maker, choreograaf en docent aan het ontwikkelen. Ze heeft haar eigen dansschool in Zundert en studeert Theaterdocent Verkort aan de Amsterdam Hogeschool voor de Kunsten. Ze werd als choreograaf al eens genomineerd voor de Amateur Musical Awards en won de ENTREEprijs op Festival Boulevard in Den Bosch.

BESTUUR ONBEZOLDIGD

JOS VAN DEN BORN-VOORZITTER

Voormalig directeur HOFtheater Raalte en ZINiN Nijverdal. Kwartiermaker en adviseur voor lokale en streekomroepen, Adviseur Fonds voor de Podiumkunsten, Lid Mediaraad RTVOost, Culturele Meedenker, organisator Duurzaamheidactiviteiten gemeente Hellendoorn.

MARK GROOTINGS-PENNINGMEESTER

Global Incentives Advisor/Global HR Portfolio manager AKZO nobel

EMILIE VAN HEYDOORN-SECRETARIS

Adviseur Organisatie en Bedrijfsvoering, programma Diversiteit en Inclusie, bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap. Beleidsadviseur Diversiteit en Inclusie bij het Bijlmer Parktheater in Amsterdam. Freelance fondsenwerver voor o.a. Stichting Untold: Empowerment & Dance en Stichting We Are On The Move.Kunst- en Cultuurwetenschapper met afgeronde onderzoeken, zowel in Nederland als Curaçao waarbij gekeken werd naar etniciteit- en genderdiversiteit in het hoger- en basisonderwijs. Docent Gender, Etniciteit & Cultuurkritiek binnen het Media Studies Departement van de Utrecht Universiteit.

SASKIA GOLDSCHMIDT-BESTUURSLID

Schrijfster bij uitgeverij Cossee. Voorheen theaterproducent en projectontwikkelaar educatie voor o.a. Sonnevanck, Artemis, Wederzijds & Tropenmuseum.

CAST FAIR!

Kasper Scholten

Marleen Hendrickx

Esmee van Liere/ Eryn Nieuwint

Ali Zanad

Marco Sakic

Khouloud Zaher

CAST ID

Kasper Scholten

Marleen Hendrickx (niet op foto)

Yeliz Dogan

Afra Tolud

Vera Bon

Wensley Pique

CREW

Kim van der Zijde vormgeving

Bernd Wouthuysen licht

Eline Hocque productie

Arne Haijtink techniek

Kasper van der Spoel techniek