top of page
©KAMERICH_&_BUDWILOWITZ_-EYES2_-29.jpg

ID THEATRE COMPANY

(2016) heeft zich in Deventer genesteld om kunst & cultuur een grotere verbindende factor te laten zijn tussen mens & maatschappij. IDTC is een multidisciplinair (dans, spel, mime en incidenteel video, muziek, poppenspel) en intercultureel theatergezelschap door professionals over de actualiteit voor een nieuw cultureel divers publiek vanaf 12 jaar. IDENTITEIT & VERBINDING zijn onze overkoepelende uitgangspunten, in de voorstellingenen publiekswerking. Identiteit van performers, makers & het publiek, zowel op maatschappelijk als op cultureel vlak en verbinding met de jonge inwoners in Overijssel & de rest van het land. Wij zijn van mening dat in deze tijd van belang is om verbinding te zoeken en (voor)oordelen over elkaar en onszelf opnieuw te bezien. Theater is een vorm waarbij we elkaar live kunnen bevragen en op een andere manier naar elkaar en de wereld kunnen kijken, dat mag niet verdwijnen. Wij doen dit dmv voorstellingen, educatie, gesprekken en live ontmoetingen 

logo roze oranje goed_edited_edited.jpg

MARJAN BARLAGE

ARTISTIEK LEIDER & MAKER. Studeerde in 1999 af aan de regie/docentopleiding van de Toneelacademie Maastricht en maakt multidisciplinaire interculturele montagevoorstellingen over de actualiteit. Haar voorstellingen tekenen zich door fysiek theater en actuele thema’s uit het leven van onze toekomstige generaties. Hiermee hoopt ze jonge mensen meer te interesseren voor elkaar, de maatschappij en kunst. Specifiek voor haar werkwijze is dat ze altijd werkt vanuit het materiaal van de performers zelf. Van 2002 tot 2015 maakte zij deel uit van de artistieke kern van Theatergroep DOX. Vanaf 2010 eigenaar van TheaterTalentLab Stichting Buitenkunst. Daarnaast docent bij de hogeschool voor de kunsten van Amsterdam en Arnhem en geeft ze masterclasses in het veld. Marjan maakt zich hard voor inclusiviteit en behoud van theater.

20161006_142834_002_edited.jpg

KASPER SCHOLTEN

EDUCATIEMEDEWERKER & SPELER. Studeerde af aan de HKU in 2010 als docerend theatermaker. Hij werkte o.a. als regie-assistent van René Pollesch voor de Volksbühne/Berlijn, als maker en hoofd educatie bij DOX waar hij ervaring opdeed met het opzetten en coördineren van educatieve projecten. Hij speelde in voorstellingen van oa de Paardenkathedraal, DOX en speelde in de televisieseries "Van Jonge Leu en Oale Groond" en "ONM". Kasper maakt multidisciplinaire collage voorstellingen waarbij hij de focus legt op "anders" zijn hiermee wil hij een wereld creëren waarin taboes niet bestaan en waarin oordelen over elkaar scherp onder de loep worden genomen. Zijn voorstellingen zijn te omschrijven als actueel, kwetsbaar, dynamisch en met een schrijnend gevoel voor humor. Kasper maakt zich hard tegen vooroordelen en voor homorechten.

20161006_142358_edited.jpg

HILJE THIESCHEFFER

ZAKELIJKE LEIDING. Na een carrière als speler en regisseur heeft Hilje Thiescheffer in 1985 samen met Frances Sanders Theater het Amsterdamse Bos opgericht. Tot 2001 was ze daar werkzaam als zakelijk leider. Vervolgens werkte ze als zakelijk leider bij verschillende theater- en dansgroepen zoals; DOX, Leine en Roebana, Planet Junior Productions, Poldertheater en Speeltheater Holland. Daarnaast werkte ze een aantal jaren als onafhankelijk fondsenwerver en adviseur voor verschillende initiatieven; waaronder het Monsterverbond, Stella Den Haag, Lange Poten en de Keuken van 1870. In 2009 startte ze een samenwerking met Marco Kooistra hetgeen resulteerde in Artlupa belastingadvies en bedrijfscoaching. Sinds 2018 is zij de zakelijk leidster van IDTC.
Hilje maakt zich hard voor live ontmoetingen en vrouwenrechten. 

IMG_6892_edited_edited_edited_edited.jpg

KIM VAN DER ZIJDE

VORMGEVER. Kim van der Zijde studeerde, na het behalen van haar Mbo diploma Ruimtelijke Vormgeving, in 2010 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht Theatre Design. Ze liep stage bij het Amsterdams bostheater. Naast IDTC heeft ze de vormgeving gedaan van onder andere Afslag Eindhoven, de Gestampte Meisjes, Nieuw Utrechts Toneel, de Vrijstaat en DOX. Daarnaast maakt ze eigen kunstwerken voor PopUp Gaard, geeft ze les en organiseert ze kinderworkshops op scholen en AZC's. Kim werkt graag met grote elementen en verschillende (natuurlijke en duurzame) materialen. De mogelijkheid om te blijven creëren en uitvinden. Kim maakt zich hard voor duurzaamheid en behoud van kunsteducatie voor kinderen.

kim.jpg

MARLEEN HENDRICKX

DANSMAKER. Na twee jaar Fontys dansacademie Tilburg, verwisselde Marleen haar opleiding voor Theater-, Film- en Televisiewetenschap in Utrecht, waar ze haar bachelorsdiploma behaalde. Ze is gaan trainen bij Peridance Centre in New York. Stond in de DOX-voorstellingen Nachtparade, I HAVE A DREAM, Ultranormaal (155) en in ID en FAIR! van IDTC. Haar dansstijl is te omschrijven als energiek, krachtig en expressief. Ondertussen is ze zich ook als maker en docent aan het ontwikkelen en ze studeert Theaterdocent Verkort aan de Amsterdam Hogeschool voor de Kunsten. Ze werd als choreograaf genomineerd voor de Amateur Musical Awards en won de ENTREEprijs op Festival Boulevard in Den Bosch. Marleen maakt zich hard voor intersekse personen en gender.

76908814_2511877228890056_10303656264277

SASSAN SAGHAR YAGHMAI

COACH CHOREOGRAFIE. Studeerde in 1991 af aan de AHK, afdeling dans. Sindsdien is hij werkzaam als danser, docent en choreograaf. Hij werkt nauw samen met spelers en dansers die afkomstig zijn uit alle lagen van de samenleving, zowel professionals als amateurs. Zijn stijl is rauw en ongepolijst en wordt gekenmerkt door humor, vitaliteit en kwetsbare chaos. Zijn voorstellingen zijn geëngageerd en gaan over authenticiteit. Hij werkt multidisciplinair, cultureel divers. Als danser werkte hij o.a. bij Shusaku Takeuchi en Les Ballets C de la B. Van 1997 tot 2015 maakte hij deel uit van de artistieke kern van DOX. Vanaf 2000 is hij intensief betrokken bij de AHK opleiding Theaterdocent als coach en vakdocent. Daarnaast geeft hij les op verschillende kunstvakopleidingen.
Sassan maakt zich hard voor diversiteit en jonge makers.

Samen wonnen Marjan, Kasper en Sassan in 2011 de Zilveren Krekel voor beste voorstelling La vie c'est drole bij DOX en in 2013 de Fentener van Vlissingen Cultuurprijs oeuvre DOX.

20161006_142245.jpg

BESTUUR ONBEZOLDIGD

JOS VAN DEN BORN-VOORZITTER

Voormalig directeur HOFtheater Raalte en ZINiN Nijverdal. Kwartiermaker en adviseur voor lokale en streekomroepen, Adviseur Fonds voor de Podiumkunsten, Lid Mediaraad RTVOost, organisator Duurzaamheidactiviteiten gemeente Hellendoorn.

MARK GROOTINGS-PENNINGMEESTER

Global Incentives Advisor/Global HR Portfolio manager AKZO nobel

EMILIE VAN HEYDOORN-SECRETARIS

Adviseur Organisatie en Bedrijfsvoering, programma Diversiteit en Inclusie, bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap. Beleidsadviseur Diversiteit en Inclusie bij het Bijlmer Parktheater in Amsterdam. Freelance fondsenwerver voor o.a. Stichting Untold: Empowerment & Dance en Stichting We Are On The Move.Kunst- en Cultuurwetenschapper met afgeronde onderzoeken, zowel in Nederland als Curaçao waarbij gekeken werd naar etniciteit- en genderdiversiteit in het hoger- en basisonderwijs. Docent Gender, Etniciteit & Cultuurkritiek binnen het Media Studies Departement van de Utrecht Universiteit.

codes.JPG

STICHTING GEGEVENS

KvK-nummer          66821495
RSIN-nummer        8567.11.196
POST-adres            Rijsweerdsweg 17 7412WE Deventer

ANBI gegevens
Pub.plichtformulier
Jaarrekening 2020

Jaarrekening 2021 

IMG_6817_edited.jpg

CAST FAIR

Kasper Scholten

Marleen Hendrickx

Esmee van Liere/ Eryn Nieuwint

Ali Zanad

Marco Sakic

Khouloud Zaher

Screenshot_20191219-084832.png

CAST ID

Kasper Scholten

Marleen Hendrickx (niet op foto)

Yeliz Dogan

Afra Tolud

Vera Bon

Wensley Pique

id-4-800x500_edited.jpg

CREW

Kim van der Zijde vormgeving

Bernd Wouthuysen licht

Eline Hocque productie

Arne Haijtink techniek

Kasper van der Spoel techniek

IMG_20191009_113226235.jpg
bottom of page